Om Krångede kraftverksmuseum

Krångede Kraftverk uppfördes mellan 1931-1936 och levererade då den första överföringen av norrlandskraft och var under 40-talet Sveriges största kraftverk.

1996 byggdes Krångede Kraftverksmuseum som visar en intressant industrihistoria och ett annorlunda upplevelsemuseum. På Krångede Kraftverksmuseum har man skapat en miljö som knyter ihop gårdagen med nutiden. Här kan du se och ta del av hur människorna levde i och utanför arbetet under kraftverksepoken.

Ett annorlunda upplevelsemuseum
Lyssna till historier, se film och fotoutställning. Det är ett annorlunda upplevelsemuseum som tar dig tillbaka till 30-talets Krångede. Upplev hur det var att arbeta under 30-talets arbetsvillkor för vattenrallare, bergsprängare och dykare.

Vandra i flottarrännan
På Krångede museum kan du både spränga, prova en gammal dykardräkt och titta på film om kraftverksepoken. Delar av museet finns utomhus och du kan också se en fotoutställning i den gamla flottarrännan. Titta också in i flottarkojan nere vid älven där serveras kolbullar. I museet finns en cafeteria och turistinformation. I närheten till museumet finns naturcamping och naturbadsplatsen Öratjärn.